İlişkisel Psikanaliz ve Özneler Arası Birleşik Serisi (İlk 10 kişiye Atölye Çalışması Ücretsiz!)

10.080,00₺

Birleştirilmiş Setimiz 16 Kitaptan Oluşmaktadır

  • Spyros D. Orfanos Atölye Çalışması
  • Zihinlerin Buluşması Psikanalizde Müştereklik
  • İlişkisel Psikanalize Giriş
  • İlişkisel Psikoterapi ve Paul Watchel’in Döngüsel Bağlamsal Modeli 10. BPT Haziran 2012 Ders Notları 12
  • Terapinin Dili
  • Bütüncül İlişkisel Psikoterapi - Paul Wachtel
  • Buluttaki Yüzler
  • Öznelliğin Yapıları Psikanalitik Görüngübilim İncelemeleri
  • Psikanalitik Tedavi - Öznelerarası Yaklaşım
  • Varoluşun Bağlamları Ruhsal Yaşamın Öznelerarası Temelleri
  • Öznelerarası Alanda Çalışmak Psikanalitik Uygulamada Bağlamsalcılık
  • Öznelerarası Bakış Açısı



 

Zihinlerin Buluşması Psikanalizde Müştereklik

Çağdaş ilişkisel psikanalizin en üretken isimlerinden olan Lewis Aron, kendine has bütüncül üslubuyla psikanaliz teorisinin geçmişten bugüne en önemli yapıtaşlarına tek tek özenle dokunarak farklı kuramların ve kuramcıların birbirine nerelerde yaklaştığını, birbirinden nasıl uzaklaştığını olağanüstü akıcı ve anlaşılır şekilde gözler önüne seriyor. Psikanalizde müştereklik ve karşılıklılığı çok çeşitli boyutlarda ele alırken analizde etkileşim ve canlandırma kavramlarını yeniden değerlendiriyor, öznelerarasılık ve aktarım kavramlarını mercek altına alıyor, analistin öznelliğinin ve kendini ifşasının klinik sürece etkilerini sorguluyor, analistin etik anlayışını ve sorumluluklarını ilişkisel psikanaliz perspektifinden ele alıyor.

 

 

 

 

Psikoterapi Enstitüsü tarafından düzenlenen İlişkisel Psikanaliz

ve Öznelerarasılık konferans dizisinin ilk atölye çalışması

Lewis Aron’un katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışması

metinlerinin bulunduğu bu kitapta ilişkisel psikanalizin arka

planı, gelişimi, temel fikirleri ve uygulama alanlarının yanı sıra

ilişkisel psikanalizin kendilik psikolojisi ve öznelerarasılık kuramı

ile etkileşimleri zengin çağrışımlarla yüklü bir tarihsel

bağlamda ele alınmaktadır.

Konuya ilgi duyan okuyucuların yanı sıra klinisyenler, psikoterapistler

ve araştırmacılar için başvuru kitabı niteliği taşıyan

bu yayını sizlerle buluşturmaktan kıvanç duyarız.

 

 

İlişkisel Psikoterapi ve Paul Watchel’in Döngüsel Bağlamsal Modeli

10. BPT Haziran 2012 Ders Notları 12

Bütüncül psikoterapi, hastanın bilişlerinin, davranışlarının, kişiliğinin ve duygusal süreçlerinin yeniden düzenlemesine yardımcı olmak için pek çok farklı ekolden faydalanarak daha gerçekçi, uyumlu ve esnek bir çalışma alanı sunar. Bu kitapta Bütüncül Psikoterapi Teorik Eğitimi 10. Grubunun Haziran ayı deşifrelerini sunulmaktadır. Bu ders notlarında ilişkisel psikoterapi, ilişkisel kuram ve döngüsel bağlamsal model ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.

 

 

 

Bütüncül İlişkisel Psikoterapi

16 - 17 Haziran 2012 Atölye Çalışması

Paul L. Wachtel

 

 
         Psikanalizin evrimleşmesi insanın ruhsal dinamiğini anlamada büyük zenginlikler doğurmuştur. Psikanalizin bu gelişimsel sürecinde gelinen son noktada "İlişkisel Psikanaliz"den bahsetmek mümkündür. İlişkisel Psikanaliz'in kurucusu kabul edilen Paul L. Wachtel, bu atölye çalışmasında, İlişkisel Psikanalizi bütüncül bir modelle bize sunmaktadır. Kompleks ve çok karmaşık olan zihinsel yapıyı basit, anlaşılır ve sade bir şekilde bilimin rasyonel kalıplarına döktüğü için kendisine hayranlıklarımızı sunuyoruz.
 
Hamur: 2. Hamur
Dil: Türkçe
Boyut: 14.0x20.0
ISBN: 9786055241377
Cilt: Ciltsiz,
Sayfa sayısı: 224

 

 

İÇERİKTEN

 

 

 
 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Buluttaki Yüzler

Arka Kapak

 

. . . hep merak konusu olmuş olan insan, sürekli değişen bir bulut gibidir, psikologlarsa bulutta yüzler gören insanlar gibi. Bir psikolog üst kısımda bir burun ve dudağın hatlarını görür, sonra mucizevi bir şekilde bulutun diğer kısımları da buna göre şekillenir ve ileriye bakan bir süpermenin hatları görünür. Başka bir psikolog ise bulutun alt kısmına odaklanır; bir kulak, bir burun, bir çene görür ve birdenbire bulut geriye doğru bakan bir Epimetheus şeklini alır. Dolayısıyla, her algılayan için bulutun her parçasının farklı bir işlevi, adı ve değeri vardır - - bunu belirleyense kişinin başlangıçtaki algısal eğilimidir. Aslında bir ekolün kurucusu olmak için yalnızca başka bir kenarda bir yüz görmek yeterlidir.

— Henry A. Murray, Kişilik Araştırmaları

 

 

 

 

 

Öznelliğin Yapıları Psikanalitik Görüngübilim İncelemeleri

Bu kitapta, psikanalitik kuramın kavramsal ve yöntemsel te-mellerini yeniden ve etraflıca ele almaya yönelik bazı girişimler bir araya getirilmiştir. Bu girişimlere rehberlik eden hususlardan ilki, sunulacak yeni bir çerçevenin, klasik analitik kuramcıların katkılarını koruması ve bunları ortak bir kavramsal dile dökmesi gerektiği düşüncesidir. İkinci olarak, psikanaliz kuramının, klinik gözlem olgusuna sıkıca tutunan, deneyime yakın bir söylem üze-rine formüle edilmesi gerektiği görüşü hakimdir. Kitaba rehberlik eden üçüncü husus ise, kişisel öznel dünyaların yapısını, anlamını, kökenini ve sağaltıcı dönüşümlerini tüm zenginliği ve çeşitlili-ği içinde aydınlatmak için uygun bir kişilik kuramının tasarlan-ması gerektiği inancıdır.

 

 

 

Psikanalitik Tedavi - Öznelerarası Yaklaşım

“Psychoanalytic Inquiry” serisinin 8. eseri olan bu kitap, kendilik psikolojisinin kurucusu Heinz Kohut anısına sunulmuştur. Öznelerarası alan yaklaşımı; psikanalizden kendilik psikolojisine, kendilik psikolojisinden de günümüze ulaşan bir gelişimin ve değişimin hikayesini anlatmaktadır. Kohut’un öğrencilerinden bir grubun yaratıcı çalışmaları teorik ve pratik değişimler ve açılımlar sağlamıştır. Çalışmalarının 15. yılında Stolorow, Brandchaft ve Atwood öznelerarası alana katkılarının bir kısmını bu eserde bir araya getirmişlerdir.

 

 

Varoluşun Bağlamları Ruhsal Yaşamın Öznelerarası Temelleri

34 yaşında hayata gözlerini yuman Daphne Stolorow’un dü-şüncelerinin yaşadığı pek çok bölümü olan bu kitap sanki Robert Stolorow’un Daphne ile bağı gibidir. Öznellik kuramı alanın te-mel kitapları “Psychoanalytic Inquiry Book Series” içerisinde çık-mıştır. Bu serinin 12. Kitabı olan bu çalışma, öznelerarası alan ku-ramını anlamamızda bir kilometre taşı gibidir. Yazarlar öznelera-rası alanın 20 yıldır ortaya koyduğu işbirliği çalışmasının doruk kitabı olarak nitelendirdikleri bu çalışmayı konuya ilgi duyan herkese önermektedirler.

 

 

Öznelerarası Alanda Çalışmak

Psikanalitik Uygulamada Bağlamsalcılık

Bu kitapta ilk olarak öznelerarasılık kuramının temel ilkelerini gözden geçiren yazarlar, psikanalitik teknik kavramının ve analitik yansızlık mitinin bağlamsalcı eleştirisini ortaya koyuyorlar. Ardından psikolojik dağılma durumlarının öznelerarası bağlamlarını inceleyerek sonuçta bağlamsal olarak düşünmenin ve çalışmanın felsefi ve klinik boyutta ne anlama geldiğini ayrıntılarıyla ele alıyorlar. Öznelerarasılık kuramının geliştirilmesinde bir sonraki aşamayı temsil eden bu çalışma berrak bir dille yazılmış kuvvetli savlar ortaya koymaktadır.

 

 

 

 

 

Öznelerarası Bakış Açısı - ROBERT STOLOROE & GEORGE ATWOOD & BERNARD BRANDCHARF

Psikanalitik kuramda son yıllarda ilişkisel ve etkileşimsel kavramlar açısından ne gibi değişiklikler olduğunu en kapsamlı ve açık şekilde işleyen bu kitap, ruh sağlığı uzmanlarının okumadan geçmemesi gereken bir eserdir. Terapide terapist ve hastanın ruhsal dünyaları arasındaki etkileşimi daha da derinden kavramanıza yardım edecek olan bu kitap, öznelerarasılık kuramının zenginliğini ve yaratıcılığını da gözler önüne sermektedir.

 

 

İÇERİKTEN

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Kendiliğin Canlanması Yaşamın İlk Yılı, Klinik Zenginleştirme, Gezinen Zihin

Kitap Tanıtım Yazısı: Birlikte kaleme aldıkları bu dördüncü kitapta Lichtenberg, Lachmann ve Fosshage hem güdülenme sistemleri ve kendilik deneyimine dair önceki katkılarını pekiştiriyor hem de kendilik algısının gelişimine yepyeni bir bakış açısı sunuyor. Hayatın ilk yılında ortaya çıkan 12 kapasiteyi, hayat boyu canlılığı besleyen kaynaklar olarak klinik örneklerle zenginleştiriyorlar.

Zihnin herhangi bir göreve odaklanmış olmadığı yani ’’gezindiği’’ zamanların kendiliğin canlanmasına etkilerini inceledikleri son bölümde ise kendilik gelişimine getirdikleri heyecan verici yeni perspektiflere şahit oluyoruz.

 

 

 

 

Çağdaş Psikanalitik Alan Kuramı Hikayeler, Rüyalar ve Metafor

İki kişilik psikanalitik perspektiflerden oluşan alan kuramı ailesi, nispeten birbirinden bağımsız gelişmiş üç temel modeli barındırır. Güney Amerika’da Baranger ve Baranger tarafından geliştirilmiş mitos inşacı model, Kuzey Amerika’da kişilerarası, öznelerarası, ilişkisel ve güdülenme sistemleri perspektiflerinin karması olarak Katz tarafından yapılandırılmış plazmik model ve Avrupa’da Bion’un çalışmalarından etkilenerek Ferro tarafından geliştirilmiş düşsel model arasındaki benzerlikler ve farklılıklar irdelenmektedir. Üç alan kuramından üç ayrı analistin aynı analizanla çalışmasının kurgulandığı vaka örneği üzerinden her modelin uygulanması sırasında ortaya çıkan farklılıklar aktarılmaktadır. Son olarak genel alan kavramı ile psikanalizde ortak payda arayışına ışık tutan bu kitap psikanalistlerin, psikanalitik psikoterapistlerin, ruh sağlığı alanında çalışanların ve klinisyenlerin olduğu kadar filozofların, psikologların, sosyologların ve antropologların da ilgisini çekebilecek akıcı ve kapsamlı bir rehber niteliğindedir.

 

 

 

PSİKANALİZ NASIL SAĞALTIR?

Heinz KOHUT

Paul E. Stepansky'nin işbirliğiyle, Arnold Goldberg tarafından derlenmiştir.

        Heinz Kohut'un son kitabı olan bu çalışma, psikanalizin gelişiminde açılmış bir sayfa ve psikanalitik kendilik psikolojisine ilişkin kavramların gelişimini gösteriyor. Kohut'la yapılan pek çok tartışmanın sonunda ortaya çıktı ve kısmen de olsa Kendiliğin Yeniden Yapılanması'nın ardından gelen bazı soruları cevaplıyor. Fakat psikanalitik kendilik psikolojisi sonunda uygun anı yakalayıp kendi tarihini yazmaya başladığından ötürü, bu kitap Kohut'un çalışmalarını anlatan son kitap olmayacaktır. Bu kitap psikanalitik kendilik psikolojisi tarihindeki mühim bir uğraktır.

İÇERİKTEN

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu